La importància del Management Humanista per atreure i seduir el talent.

Management Humanista

El passat 17 de juliol ens vam reunir a les instal·lacions d’AKO Group amb directors de Persones de les empreses associades a INDPULS, per posar en comú els reptes als quals s’enfronten les empreses industrials en la gestió de persones a l’hora d’atraure i seduir el talent.

La jornada va començar amb la intervenció de Josep Lluis Bescós, CEO d’AKO, que va donar la benvinguda al grup i ens va presentar l’empresa i les seves instal·lacions.

A continuació, Mireia Mir va presentar INDPULS als participants, així com les activitats que es realitzen amb l’objectiu de promoure la cultura de la innovació i la innovació col·laborativa entre les empreses. Es tracta d’iniciatives que tenen com a objectiu generar noves oportunitats amb impacte i resultats tangibles.

La Gestió de Persones del Management Humanista, amb Xavier Marcet.

Xavier Marcet va impartir una conferència sobre la gestió de persones del Management Humanista, on va explorar en detall la importància de l’adaptació, l’aprenentatge, la col·laboració, la capacitat d’absorbir la complexitat, els plans d’estímul i el llegat.

Management Humanista
“A llarg termini tenim 4 reptes: Donar resultats, aprendre i adaptar-nos als canvis, saber col·laborar i treballar amb altres persones, com en una ‘banda de Jazz’, i ser capaços d’absorbir la complexitat”, destaca Xavier Marcet.

Marcet va insistir en la importància de la transversalitat a les empreses: “Les persones no podem estar en ‘caixetes’ aïllades, sinó que hem de comprendre la globalitat, els reptes de futur als quals s’enfronta l’empresa i involucrar-nos en els processos d’innovació. Entendre l’impacte de la tecnologia en els nostres clients. La innovació són les persones.

En aquest context, la figura del Chief Learning Officer és fonamental per dissenyar i acordar un bon pla de formació i aprenentatge. I també, definir un bon pla d’estímuls orientat al present i futur, en què la innovació està al mig i en què s’inclou una lògica de resultats d’empresa, una altra d’equip i una altra de resultats personals orientats a l’aprenentatge.

Finalment, Xavier ens va parlar de la importància del llegat. Les empreses són molt fràgils i tots hem de contribuir al seu creixement, fent créixer els nostres clients, les persones i la societat. Ens va llençar aquestes dues preguntes: “Què deixaràs a la teva empresa? Quin serà el teu llegat personal?” i ens va convidar a incorporar-ho a les nostres agendes.

Principales retos de las empresas de INDPULS

Durante el encuentro, también tuvimos ocasión de compartir y reflexionar sobre los principales retos de las empresas de INDPULS. Destacan:

  • Incorporar la capacidad de innovación como un factor a contemplar en la captación y promoción de talento.
  • Promover una cultura de la curiosidad.
  • Promover lógicas antisilo desde la creación de equipos de innovación transversales.
  • Promover una cultura tolerante con el fracaso responsable y poco comprensiva con el fracaso fruto de la incompetencia. Del fracaso se aprende, del error se huye.
  • Contemplar la innovación como uno de los factores más importantes del “learning by doing”.
  • Valor como un factor profesional positivo las iniciativas de innovación abierta y de relación con los ecosistemas de innovación (otras empresas, startups, universidades, centros tecnológicos y centros de investigación).
  • Definir ecosistemas de aprendizaje donde se promueva equilibradamente un management pensado para gestionar el presente y el futuro.

AKO Group, empresa de componentes electrónicos de control de refrigeración industrial.

Para finalizar la jornada, Laura Tornay, directora de Transformación de AKO Group, nos presentó la evolución de la compañía que cuenta con 45 años, y su orientación a la innovación, la eficiencia y la sostenibilidad.

 

Management Humanista

AKO cuenta con su sede en Sant Pere de Ribes (Barcelona) y 2 filiales comerciales en México y Francia. Está presente en 65 países y el 40% de su facturación es internacional. Da respuesta a cualquier entorno no doméstico que requiera regular temperatura, desde cocinas de restaurantes, hospitales, supermercados, industria farmacéutica, etc.

Management Humanista
Twitter
LinkedIn