Visitem Frit Ravich i el seu centre logístic

Innovación Frit Ravich

El 7 de juny els socis de INDPULS visitem les instal·lacions de Frit Ravich. Judith Viader, CEO de la companyia, ens va presentar la història de l’empresa que acaba de celebrar el 60è aniversari. Frit Ravich és una empresa familiar fundada el 1963 per Josep Maria Viader, actual president, i dirigida des del 1997 per la seva filla Judith Viader, que va prendre el relleu generacional de l’empresa liderant l’expansió de negoci i el desenvolupament de la marca i la distribució.

L’empresa que va començar amb una nau de 200 m2 a Maçanet de la Selva (Girona), coneguda localment com “la patatera”, va saber apostar per la qualitat del producte i la vocació de servei al client, cosa que li va permetre diferenciar-se fins a convertir-se en una gran empresa amb un model de negoci únic al sector, un model dual de fabricació i distribució. Com a fabricant, l’empresa produeix 1000 referències de Patates Xips, Snacks i Fruits Secs, operant als canals de gran consum, granel, impuls i hoteleria amb marques pròpies. A més, operen com a distribuïdors de marques externes d’empreses tan consolidades com Mars España, Nestlé o Ferrero, atenent 50.000 punts de venda setmanalment.

Innovación Frit Ravich
Durant la visita vam poder conèixer el seu fundador i president, Josep Maria Viader. Va ser un moment realment entranyable!

El projecte de transformació digital

El 2016, Frit Ravich va iniciar el seu Projecte Butterfly de transformació digital de la companyia. De seguida van veure que no era un projecte de tecnologia sinó de persones, així que va ser liderat per totes dues, Virginia Vera, directora d’IT i Maria Saló, directora de Persones.

Va arribar la pandèmia i malgrat que els va afectar de ple el sector, van poder sortir reforçats gràcies a ser una companyia àgil, amb capacitat d’adaptació i de prendre decisions ràpidament.

Avui us podem assegurar que la cultura corporativa Butterfly es respira a tot arreu!

Frit Lab i el model d'innovació

Eva Corretgé, Responsable d’Innovació de Frit Ravich, ens va presentar el model d’innovació que estan implementant des de Frit Lab. En definitiva, es tracta de fer Frit Ravich més innovadora a través dels eixos estratègics de la companyia, fent que la innovació formi part de l’ADN de les persones, apropant eines que promoguin ments pensants i incorporant noves formes àgils de treballar.

El centre logístic de Frit Ravich

Tot seguit, realitzem la visita al centre logístic que des del 2015 ha passat per un procés d’automatització espectacular. Gestiona 3.700 comandes diàries que es distribueixen entre 24 i 48 hores, realitzant 300 rutes diàries a un total de 50.000 punts de venda.

El resultat de la visita va ser un èxit i la tornada a casa amb una generosa mostra de productes Frit Ravich també!

Visita Frit Ravich
Innovación Frit Ravich
Twitter
LinkedIn