Classificació de peces tèxtils amb visió i intel·ligència artificial: Col·laboració entre Girbau i la start-up BitMetrics.

Colaboración empresa startups
Colaboración empresa startups

Un dels objectius principals d’INDPULS és fomentar la creació de sinergies i establir relacions de col·laboració entre empreses industrials de l’ecosistema de l’associació i startups innovadores del sector industrial. Per això, impulsem programes de contrast i creixement per a startups, amb opcions d’inversió, que complementem amb un pipeline permanent que inspiri nous productes i serveis, així com canals i models de negoci interessants per a les empreses associades.

Un bon exemple de materialització d’aquest propòsit és la col·laboració entre BitMetrics, start-up que ha participat al nostre programa de suport a Startups ACCELERATE YOUR GO TO MARKET, amb Girbau, empresa associada a INDPULS, referent en solucions per a bugaderia industrial.

El repte: Classificació de peces tèxtils.

La gestió de la roba a les bugaderies hospitalàries és una tasca crítica, especialment a causa de la presència de contaminants biològics i objectes perillosos com bisturís o xeringues. Millorar aquest procés no només incrementa la seguretat dels treballadors, sinó que també pot reduir costos a llarg termini, a més de millorar la seguretat i l’eficiència de les bugaderies.

Colaboración empresa startups

A Girbau, van identificar aquest desafiament a què els seus clients s’afrontaven i van abordar el repte. A través de Girbau LAB, espai de col·laboració creat per afegir valor a través de la innovació impulsat per Girbau, i en col·laboració amb els seus clients, es van dur a terme unes primeres proves amb pinces per separar la roba de forma individual.

Aquest experiment inicial va ser el germen del desenvolupament dun sistema avançat que inclouria una estació de càrrega i una zona de classificació especialitzada. Aquest sistema s’ha patentat i implementat amb èxit a Terrassa, on el feedback rebut fins ara ha estat positiu, destacant-ne la robustesa i la facilitat d’ús.

Inspecció visual i intel·ligència virtual

Tot i això, per aconseguir la implementació d’aquest sistema de classificació cal tenir tota la roba “xipejada”, i no totes les peces estan equipades amb aquest sistema. És davant d’aquesta necessitat que neix la col·laboració entre Girbau i BitMetrics, start-up especialitzada en l’automatització intel·ligent de processos basats en visió i intel·ligència artificial, principalment en processos de manipulació i inspecció visual.

Ambdues empreses han treballat conjuntament i finalment han trobat una solució a través de la visió i la intel·ligència artificial amb què han aconseguit ser eficients i crear valor corporatiu a través de la innovació.

Jaume Simonet, director de Recerca i Desenvolupament de Girbau, valora molt positivament aquesta col·laboració: “L’equip de BitMetrics destaca per la serietat i la professionalitat. En aquest repte ens ha demostrat que és capaç de treballar amb el rigor d’una empresa consolidada alhora que manté l’agilitat d’una start-up. Estem convençuts que després d’aquesta col·laboració, vindran més projectes a l’àmbit d’automatització de processos de la bugaderia.”

Mar Marsulli, cofundadora i CEO de BitMetrics, ens comparteix que “La col·laboració amb Girbau és molt directa i fluida. Treballar amb objectius clars i compartits per part de les dues empreses, així com amb un equip competent i implicat per part seva, demostra el compromís de Girbau per fer realitat un projecte que aportarà un gran valor afegit des d’un punt de vista tecnològic i que compta amb tots els ingredients des del punt de vista de la innovació oberta.”

Comments are closed.