“La innovació és anticipar-se a les necessitats del client” Parlem amb Jordi Sahún, director d’Innovació de Comexi.

Comexi és una reconeguda empresa familiar fundada el 1954 que compta amb una àmplia experiència en la fabricació de maquinària i en oferir solucions globals per a l’envàs flexible. Avui en dia, és un partner global amb més de 500 empleats i compta amb fàbriques a Espanya i al Brasil. Des dels seus inicis, Comexi s’ha caracteritzat per mantenir una aposta ferma per la innovació. Al llarg dels darrers anys, Jordi Sahún, director d’innovació de la firma, ha viscut l’aplicació de noves estratègies d’innovació a l’empresa.

 

“La innovació es basa en fer-se preguntes poderoses per trencar l’status quo”.
Jordi Sahún, Director d’Innovació de Comexi
El Jordi té més de 20 anys d’experiència en innovació, desenvolupament i industrialització de maquinària i serveis per a la indústria de l’envàs flexible. A més, ha liderat equips d’enginyeria de forma transversal i en totes les disciplines, i es caracteritza per tenir un enfocament emprenedor i resolutiu. A continuació, us compartim una entrevista a Jordi Sahún on hem pogut conèixer la seva visió sobre temes com la innovació, indústria 4.0. i què espera d’INDPULS.
 

La innovació pot tenir una definició molt àmplia que pren – segons cada persona/entitat – diferents abasts i dimensions. Què és per a tu la innovació?

La innovació és conèixer les necessitats del client per anticipar-s’hi i així millorar el seu negoci o crear-ne de nous.

 

Com aplicar la innovació al teu dia a dia? I a la teva feina i empresa?

La innovació es basa en fer preguntes poderoses per trencar l’status quo. A l’empresa cal estar al costat del client, entendre els seus pains i reptes, fer-se preguntes i proposar plantejaments i solucions de valor.

 

Per què creus que és important la innovació col·laborativa?

Perquè innovar és integrar valor. El coneixement és molt ampli i dispers, innovar és detectar reptes, cercar coneixement i integrar-lo en els processos del client. Per innovar de debò necessites alimentar-te d’iniciatives i punts de vista externs, als quals només podràs accedir si obres els teus processos d’innovació a empreses i agents externs, perquè col·laborin amb tu per satisfer les necessitats del client.

 

Com hauria de ser la innovació per tenir impacte?

Per tenir impacte, el client ha de reconèixer la innovació com a valor i l’empresa monetitzar. Innovar és difícil, però cal fer-ho, cal intentar-ho, encara que no sempre surti bé. El balanç final és el que ha de tenir impacte.

 

Com t’imagines el futur de l’ecosistema industrial?

Col·laboratiu, és a dir, sistemes oberts on el valor es centrarà més en el procés, la simulació i la predicció i sobretot la flexibilitat en l’adaptació al canvi.

 

Com creus que les organitzacions s’haurien d’adaptar a la indústria 4.0?

Cal definir una agenda digital a curt/mig termini, però cal avançar implementant la i4.0 en problemàtiques concretes, casos d’ús, …, per aprendre, guanyar confiança, veure resultats, … I créixer gradualment amb un equip dedicat i impulsat per la Direcció.

 

Com pot contribuir la innovació a tenir una indústria més sostenible i responsable amb el planeta?

Amb focus. Entenent la sostenibilitat com a impacte al medi ambient i que és una oportunitat d’innovació més que un problema. Definint la sostenibilitat com un eix estratègic d’innovació a les empreses i assignant recursos.

 

I per finalitzar, què és per a tu INDPULS?

INDPULS representa inspiració, pensar out of the box, col·laborar, compartir i aprendre amb un propòsit comú: transformar la indústria com un actiu clau i sostenible.

 

Twitter
LinkedIn