Visita al MWC 2023 i 4YFN. Coneixem juntament amb Aleix Valls les principals tendències que marcaran el present i futur de les telecomunicacions.

Els socis d’INDPULS van realitzar una visita guiada a la recent edició del Mobile World Congress, el major esdeveniment relacionat amb la tecnologia i la mobilitat que es va celebrar a Barcelona del 27 de febrer al 2 de març de 2023. Durant la visita, organitzada per C2G (Change2Grow) i conduïda per Aleix Valls, CEO de Liquid i col·laborador de C2G, vam poder conèixer els principals pavellons, així com les tendències que marcaran el present i futur del món de les telecomunicacions.

 

A continuació, us compartim alguns dels aspectes més destacats de la visita:

El 5G ja és present

Sens dubte el 5G ha estat un dels grans protagonistes d’aquesta edició del MWC, ja que aquesta nova connectivitat, més ràpida, amb un abast i un consum més gran, suposa un component clau no només per al món de la telefonia, sinó també per la robòtica, la indústria 4.0. i els dispositius IoT.

Aleix Valls, sobre la tecnologia 5G, afirma que “aquesta serà una de les grans tendències per als propers anys, amb milers de màquines i equips de producció connectats alhora”.

Edge Computing, una nova arquitectura

La implementació creixent de dispositius d’IoT i la quantitat de dades provinents d’aquests dispositius ha generat un volum enorme de dades. De la necessitat de poder estructurar aquestes dades neix l’Edge Computing, una nova arquitectura de processos computacionals que ofereix nous avantatges per a la indústria, com ara un accés més ràpid a la informació, una millor rapidesa de resposta i més coneixement.

Intel·ligència Artificial Generativa

La Intel·ligència Artificial i en particular la IA generativa va ser un altre dels aspectes destacats durant la visita. Aquesta tecnologia s’ha donat a conèixer de forma massiva arran del llançament de xat GPT.

“La Intel·ligència Artificial anirà ocupant espai en la creació de continguts, des d’informes fins a textos creatius, cosa que plantejarà grans canvis en la nostra manera de treballar i viure” comparteix Aleix Valls.

4YFN i el seu compromís amb les startups

Un altre dels punts destacats de la visita va ser la zona del 4YFN (4 Years From Now), un espai dedicat específicament a startups on posar en valor propostes tecnològiques d’empreses emergents i connectar-les amb inversors i empreses. Aleix Valls va destacar que tant Catalunya com Espanya s’han situat als primers llocs a Europa quant a creació de startups.

Ara més que mai, tot està connectat.

La conclusió de la visita es resumeix a la frase “Tot està connectat”. Com a societat, estem avançant cap a una interconnexió cada vegada més gran i més intensa entre les persones i els objectes que definitivament ens permetrà noves formes de coneixement i de relacionar-nos amb les dades.

Twitter
LinkedIn