La col·laboració no és l’objectiu, és el mitjà per aconseguir-ho. Assistim al Fòrum AMEC 2023.

Fórum AMEC 2023
Fórum AMEC 2023

El 6 de juliol, Mercè Girbau, presidenta de INDPULS, i Mireia Mir, directora de INDPULS, van assistir al Fòrum AMEC 2023 a l’IESE. El fòrum és una trobada anual organitzada per l’Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades, on coneixements, habilitats i recursos es fusionen per despertar noves idees i possibilitats de col·laboracions industrials significatives.

Anticipació, Adaptabilitat, Col·laboració, Geolocalització i Sostenibilitat: els 5 nous factors de competitivitat.

L’equip d’AMEC va identificar els 5 nous factors de competitivitat: Anticipació, Adaptabilitat, Col·laboració, Glocalització i Sostenibilitat. El fòrum d’aquest any es va centrar en impulsar la col·laboració industrial per aconseguir millors resultats.

Alejandro Gallego, director d’expansió d’AMEC, va entrevistar a la Dra. Heidi K. Gardner, membre distingida de Harvard, autora d’un centenar de llibres, estudis de casos, articles… i considerada gurú empresarial. Gardner va parlar sobre la col·laboració intel·ligent.

En un entorn complex i desafiant com l’actual, és fonamental comptar amb col·laboradors externs, recórrer a fórmules de col·laboració innovadores i més eficaces, amb un efecte multiplicador, que permetin assolir resultats molt millors. Per ampliar més informació sobre les seves teories, us recomanem el seu llibre “Smarter Collaboration”.

Mireia Mir ens explica que al llarg de la jornada van poder conèixer diversos casos d’èxit de col·laboració estratègica entre empreses industrials i entre persones per aconseguir nous mercats internacionals, obrir noves línies de negoci, atraure talent i innovar. “Vam veure quines van ser les seves principals dificultats i com van aconseguir (o no) superar-les, valors com la confiança, honestitat, generositat i paciència van sorgir de manera recurrent”, destaca.

Josep Lluis Bescós, vicepresidentes y CEO de AKO, empresa asociada a INDPULS, participó en una mesa redonda sobre la colaboración como respuesta al reto industrial de la atracción y retención del talento. 

Fórum AMEC 2023

Bescós va destacar que “és necessari nutrir-se del talent de la zona, donar a conèixer l’atractiu de la pròpia empresa, oferir una formació professional adequada, promoure la col·laboració públic-privada, amb ajuntaments, universitats i centres tecnològics, entre altres”.

Impulsant la Innovació Industrial a través de la col·laboració.

Una de les novetats de la jornada va ser la dinàmica de co-creació, en la qual els participants van expressar els àmbits de col·laboració més importants, les dificultats que sorgeixen en el camí i les solucions efectives per fomentar una cultura col·laborativa. Les conclusions van ser que la col·laboració industrial és una eina poderosa per impulsar la innovació, el creixement i la competitivitat en un món empresarial cada vegada més complex. Malgrat els desafiaments que sorgeixen en el camí, adoptar solucions basades en la humilitat, la confiança, la sinceritat i la generositat, així com comptar amb el suport d’organitzacions com Amec o com Indpuls en l’àmbit de la innovació, permetrà superar les dificultats i promoure una cultura col·laborativa efectiva. Només a través de la col·laboració industrial podem aconseguir resultats excepcionals i enfrontar els desafiaments del futur amb èxit.

Fórum AMEC 2023
Comments are closed.