Elements per a una autodiagnosi de la innovació

autodiagnostico innovacion

El 18 de juliol els socis d’Indpuls ens vam reunir a les instal·lacions de Vallformosa per reflexionar sobre el nivell de maduresa de la innovació a les nostres empreses, de la mà de Xavier Marcet, mitjançant la guia Elements d’Autodiagnòstic d’Innovació elaborada per Lead to Change.

A través de 18 elements, aquesta guia ens permet mesurar aspectes fonamentals com l’impacte de la innovació en el compte de resultats, en la cultura corporativa, en el talent, la taxa de conversió de projectes, la governança del model d’innovació, la capacitat d’assumir riscos…, entre d’altres.

autodiagnostico innovacion
“Avui la innovació comporta un risc, però més arriscat és no fer res.” – Xavier Marcet

La guia ha tingut una molt bona acollida entre els socis de INDPULS com a eina per ajudar els equips directius i d’innovació a fer un balanç i identificar àrees de millora.

Presentació i visita a Vallformosa

autodiagnostico innovacion

Marta Vidal, CEO de Vallformosa, ens va presentar la companyia, amb més de 150 anys d’història. Vallformosa ha aconseguit que conviuin amb harmonia la tradició, la innovació, la sostenibilitat i la diferenciació. L’empresa elabora vins i escumosos, amb tres marques d’escumosos Vallformosa, Mistinguett i Gran Barón, dos de vi, Cultivare i Freyé, i I’mperfect, el vi amb bombolles en llauna. A més, tots ells són aptes per a vegans.

autodiagnostico innovacion

Un dels aspectes que més destaca és que l’empresa no té finca ni vinya pròpies, sinó que aposta per una comunitat de 400 famílies viticultores que cultiven la vinya minuciosament durant tot l’any amb el suport de l’equip tècnic que vetlla per obtenir els fruits de la millor qualitat.

Vallformosa ha estat guardonada amb nombrosos premis, com a millor celler als Premis Vinari durant tres anys consecutius (2020, 2021 i 2022) i com a millor elaborador d’escumosos segons la Berliner Wine Trophy 2022.

Jana Vives, directora d’Innovació de Vallformosa, ens va presentar el model d’innovació i els projectes que estan desenvolupant tant en nous productes innovadors com en la millora de l’eficiència i l’impacte mediambiental. Finalment, vam poder fer una completa visita a les instal·lacions guiats per Lluís Canyadell, director d’Operacions, i Jana Vives i Esteve Nadal, d’Innovació.

En acabar la visita, vam brindar amb un deliciós cava brut rosat de Vallformosa, desitjant a tots els socis de INDPULS unes felices vacances.

Twitter
LinkedIn