Intel·ligència Artificial, sostenibilitat, 30 anys de Carinsa i Premis per a Startups, innovació disruptiva. Així ha estat el mes doctubre per als socis dINDPULS.

Des d’INDPULS treballem per potenciar la innovació amb impacte i impulsar una indústria més sostenible i competitiva a través de la col·laboració. Tot seguit, us compartim algunes de les activitats i visites que hem realitzat durant aquest mes d’octubre:

Sessió amb Oleguer Sagarra sobre les aplicacions de la Intel·ligència Artificial a la indústria 4.0.

El Dr. Oleguer Sagarra, cofundador i coCEO de Dribia, va fer una conferència als socis d’INDPULS sobre com aplicar la Intel·ligència Artificial (IA) a la Indústria 4.0. Ens va explicar de manera molt didàctica com la IA pot ajudar les empreses industrials a optimitzar els seus processos i ens va compartir algunes claus per identificar quines de les necessitats de les nostres empreses es poden resoldre mitjançant un projecte d’IA. T’ho expliquem al següent article del bloc d’INDPULS.

La Nit de l’Empresa i la Cultura 2023

Celebrem La Nit de l’Empresa i la Cultura 2023, on la Fundació Catalunya Cultura va fer entrega dels premis IMPULSA CULTURA i EMPRESA CULTURA. Una nit realment emotiva, on vam tenir l’oportunitat de conèixer projectes culturals amb un alt component innovador i d’impacte.

Nit Cultura
Nit Cultura
Nit Cultura

Fòrum d´Innovació Digital, construir i escalar una estratègia d´innovació oberta d´èxit per a pimes.

Participem al Fòrum d’Innovació Digital, un esdeveniment celebrat al campus d‘IESE Business School amb l’objectiu de construir i escalar una estratègia d’innovació oberta d’èxit per a les pimes. Aquesta trobada, emmarcada en el projecte europeu Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT) i coordinada per ACCIÓ, va comptar amb uns 200 assistents implicats en la innovació digital. L’objectiu és impulsar la transformació digital de les pimes mitjançant l’adopció de tecnologies emergents. A través dels testimonis de diferents ponents, vam poder conèixer experiències sobre com desenvolupar una estratègia d’innovació oberta d’èxit a les nostres empreses col·laborant amb emprenedors deep-tech. Una de les ponents va ser Laia Soler, Innovation manager a Celsa Group.

080 Reborn, la iniciativa amb què col·labora Girbau LAB per reduir residus tòxics.

Assistim a la segona edició de la 080 Reborn que compta amb la col·laboració de Girbau LAB. Aquesta iniciativa, que ha celebrat la segona edició, es reinventa en continguts i formes d’expressió sota el leitmotiv de minimitzar els recursos que consumim i reduir els residus tèxtils. Girbau LAB és l’espai d’innovació col·laborativa de Girbau, empresa líder en solucions per a bugaderia industrial i tractament tèxtil. Girbau LAB ha col·laborat amb #080Reborn des dels seus inicis per impulsar una transformació sostenible de la indústria tèxtil, promoure un canvi de cultura en la manera com consumim recursos i destacar el seu paper en el tractament de tèxtils per tal d’allargar-ne la vida útil i usabilitat.

INDPULS GIRBAULAB 080Reborn
INDPULS GIRBAULAB 080Reborn
INDPULS GIRBAULAB 080Reborn

Plataformes col·laboratives i Management Humanista al Fòrum STEEL TECH

Participem al Fòrum STEEL TECH a Bilbao, l’esdeveniment internacional de referència del sud d’Europa per al sector de l’acer. Xavier Marcet, president de Lead to Change i partner estratègic d’INDPULS, va tancar la primera jornada del congrés amb una ponència inspiradora sobre el Management Humanista del segle XXI.

A més, Anna Casals, directora d’Innovació d’Espanya i França de CELSA GROUP, i Mireia Mir, directora d’INDPULS, van participar en una taula rodona sobre Plataformes Col·laboratives, juntament amb Francisco-Javier Herrera, Gestor Mercat ICT per a Indústria a TECNALIA, Leyre Madariaga , Directora de Transformació Digital i Emprenedoria d’Eusko Jaurlaritza, i José Luis Alonso, Docent i Investigador de Mondragon Unibersitatea.

INDPULS STEELTECH
INDPULS STEELTECH

Visita a la planta de MMM Group

Visitem la planta de MMM Group, empresa associada d’INDPULS a Molins de Rei (Barcelona). Coneguem de primera mà les noves línies de negoci de la companyia, un gran exemple d’aposta per la innovació disruptiva i sostenible. Moltes gràcies Jordi Priu Pont, Josep Martín, Xavier Torres, Borja Batlle Sánchez, Sonia Netto Schneider i la resta de l’equip per la vostra hospitalitat. ¡Enhorabona per la vostra capacitat d’innovació en hidrogen verd, 3D Printing i pels bons resultats del 2023!

Visita MMM Group

Grupo Carinsa celebra el 30è aniversari i presenta els Premis a l'Emprenedoria de l'Institut Alberto Martínez Ortega

Grupo Carinsa va presentar el 27 d’octubre passat les bases dels Premis a l’Emprenedoria de l’Institut Alberto Martínez Ortega, amb l’objectiu de reconèixer aquells projectes, iniciatives, i/o persones que destaquen per la seva contribució al desenvolupament i innovació de Carinsa, els seus productes i els clients.

Aquests premis, la presentació dels quals va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona davant de més de 300 persones, s’han creat en commemoració al seu 30è aniversari i en reconeixement al seu fundador. Posen en valor un dels propòsits de l’Institut Alberto Martínez, que és impulsar l’emprenedoria en homenatge al fundador del Grup Carinsa, una persona visionària i un gran emprenedor.

Segueix la comunitat de INDPULS

Fes clic aquí per seguir tota l’activitat de INDPULS a Twitter.

Fes clic aquí per seguir tota l’activitat de INDPULS a Linkedin.

Fes clic aquí per inscriure’t a la Newsletter d’INDPULS.

Twitter
LinkedIn