Art, Inclusió i Innovació: El cas de col·laboració entre Fluidra i la start-up Arspect.

Colaboración empresa startups

La col·laboració entre corporacions i startups s’ha convertit en un catalitzador essencial per a la transformació de les empreses i també per a l’atracció i la retenció de talent. Normalment, quan pensem en aquest tipus d’aliances, solem pensar en casos d’èxit relacionats amb la innovació tecnològica en un sector industrial, però també hi ha exemples destacats d’aliances estratègiques amb startups d’altres àmbits que han impulsat el desenvolupament sostenible i la responsabilitat social corporativa .

Colaboración empresa startups

És el cas de Fluidra, empresa que forma part de l’ecosistema d’INDPULS i Arspect, una startup que té l’objectiu d’ajudar les empreses a transmetre els valors socials i corporatius a través de la inclusió d’obres d’art d’artistes emergents professionals i neurodiversos a les seves instal·lacions. D’aquesta manera, generen no només una experiència cultural que representa els valors corporatius de l’empresa, sinó també una connexió social directa amb l’entorn local.

Des de Fluidra ens comparteixen la seva experiència i els beneficis derivats d’aquesta col·laboració.

Quins beneficis té l’art per a una empresa com Fluidra?

A Fluidra apostem per prendre acció global i local a través del nostre negoci mitjançant accions d’impacte social, cultural i local. En col·laborar amb Arspect, reforcem aquest compromís i generem impacte en brindar un espai on es poden fusionar l’aigua amb l’art.

Més enllà d’això ressalta la nostra motivació per continuar impulsant la cultura i construir una comunitat sòlida. L’exposició a l’art pot inspirar la creativitat i fomentar la innovació entre els empleats, estimulant noves idees i enfocaments per abordar els reptes.

Per què és important que les companyies es comprometin a donar suport a l’art i la cultura?

Creiem que el món empresarial i el cultural tenen molt per aprendre l’un de l’altre, no és tan diferent un projecte cultural d’un empresarial. Neixen de la il·lusió, tenen una part creativa i d’emprenedoria i d’implicació, i les empreses grans no ho han de perdre.

El compromís de les companyies amb l’art i la cultura és essencial perquè contribueix al desenvolupament cultural, fomenta la creativitat i la innovació, millora l’entorn laboral, enforteix la responsabilitat social corporativa, beneficia la comunitat local, estimula l’economia i preserva el patrimoni cultural . Aquest suport no només enriqueix la societat, sinó que també genera beneficis a llarg termini per a les mateixes empreses en crear entorns més atractius, inspiradors i socialment conscients.

Quina és la rellevància de recolzar startups l’enfocament dels quals no se centri exclusivament en la innovació tecnològica?

Donar suport a startups amb enfocaments més enllà de la innovació tecnològica és clau per promoure un ecosistema empresarial divers, resoldre problemes socials, fomentar la creativitat i contribuir al desenvolupament econòmic i cultural. A més, creiem fermament que apostar per la cultura, com hem fet a Fluidra amb Arspect, és invertir a enfortir la societat, el territori i atraure talent, i ens fa més competitius.

Colaboración empresa startups
Twitter
LinkedIn