10 Llibres sobre Management i Innovació que et recomanem des d’INDPULS

Recentment, alguns socis d’INDPULS vam participar al Seminari a Boston sobre Estratègia, Creixement i Innovació, organitzat per Lead To Change.

A continuació, us compartim una sèrie de llibres que vam llegir durant la fase prèvia de preparació del seminari, o bé que ens van ser recomanats durant les sessions dels diferents ponents. Atès que s’acosta Sant Jordi, dia Internacional del Llibre, pot ser una bona excusa per comprar-ne o regalar-ne algun.

 

 “Roba como un artista: Las 10 cosas que nadie te ha dicho acerca de ser creativo” d’Austin Kleon.

Durant la seva ponència, Jordi Albó, CSO i cofundador de Lighthouse DIG, ens va recomanar el llibre Roba como un artista: Las 10 cosas que nadie te ha dicho acerca de ser creativo” d’Austin Kleon. És el best-seller de la creativitat. L´autor presenta 10 principis per descobrir el teu costat artístic i tenir una vida molt més creativa.

“Appetite for Innovation: Creativity and Change at El Bulli” de M. Pilar Opazo.

Albó també ens va recomanar el llibre “Appetite for Innovation: Creativity and Change at El Bulli” de M. Pilar Opazo. Un llibre on l’autora analitza el model d’innovació d’El Bulli i identifica tota una sèrie d’estratègies aplicables a qualsevol empresa o indústria que vulgui innovar.

“Moonshot Thinking: Transforma la innovación disruptiva en una oportunidad” d’Ivan Bofarull.

Marc Marcet, Innovation Manager de Lead To Change, va fer una xerrada sobre el llibre “Moonshot Thinking: Transforma la innovación disruptiva en una oportunidad” d’Ivan Bofarull, CIO d’ESADE. Va parlar sobre la importància de la innovació disruptiva per a la longevitat de les empreses en un cicle de vida cada cop més curt. Es va referir al moonshot thinking, una mentalitat de pensar en gran, que busca tenir un gran impacte.

Marc Marcet va destacar la importància de pensar en el futur i comprendre les tendències i tecnologies emergents per poder adaptar-se i sobreviure en un mercat cada cop més competitiu.

Finalment, va presentar els 12 hàbits per transformar la disrupció en oportunitat:

 1. Dedicar temps a pensar.
 2. Del futur cap al present.
 3. Comprendre la tecnologia abans que aquesta et comprengui a tu, a la teva empresa o al teu sector.
 4. Posar molta atenció a les situacions de síntesi.
 5. Fer scouting, entès com a tendències d’inversió al meu sector, etc.
 6. Fer també anti-scouting. De les idees que hem rebutjat, seguir què passa amb elles, per què algú hi aposta, com evolucionen…
 7. Començar pel problema des de 0, no pel producte actual.
 8. Connectar amb els teus recursos infinits, no necessàriament teus.
 9. Crear principis no lineals.
 10. Situar-se sempre a la frontera.
 11. Experimentar: introduir un biaix a favor del sí.
 12. Evitar caure a l’autocomplaença.
“Management Humanista. La estrategia son las personas” de Xavier Marcet i Javier García.

Un altre llibre que et recomanem és “Management Humanista. La estrategia son las personas” de Xavier Marcet i Javier García. Gràcies a la seva experiència i coneixement, els autors ens presenten un Renaixement empresarial capaç de crear valor corporatiu i social, acompanyat d’una solidesa financera que dóna peu a la innovació i la creativitat, sense descuidar l’essència i les persones.

“Innovar: Un manifiesto de acción” de Pérez-Breva.

Un altre dels ponents del seminari va ser Luis Pérez-Breva, director del programa MIT Innovation Teams. Al seu llibre “Innovar: Un manifiesto de acción” Pérez-Breva explica com aconseguir un impacte a gran escala partint d’una intuïció i aprendre a estar equivocat productivament. Alguns dels aprenentatges del llibre són:

 • Partir d’un pressentiment i fer proliferar la intuïció. No cercar la novetat a l’origen sinó buscar la novetat per acumulació.
 • Partir de la intuïció sobre un problema és la manera menys complicada de començar a innovar.
 • Donar a la intuïció una estructura de problema.
 • Innovar sobre problemes reals.
 • Simular el problema, fer-lo tangible i observar.
 • No buscar solucions lineals
 • Maquetar el problema a escala. Prototipar. Observar.
 • Aprendre del procés, a mesura que avances, ja que serà aprofitable per a futurs projectes.
“The Right it. Why so many ideas fail and how to make sure yours succeed” d’Alberto Savoia.

Alejandro Santana, soci director de Lead To Change, ens va presentar el llibre “The Right it. Why so many ideas fail and how to make sure yours succeed” d’Alberto Savoia, que va dirigir l’equip que va llançar Google Adwords.

La metodologia que proposa Savoia ajuda a passar d’Ocurrències a Idees, de PowerPoints a Impacte i de Preguntar a Observar. Una lectura molt recomanable que t’ajuda a aprendre dels fracassos i identificar els factors clau que fan de multiplicador de l’èxit.

 

“Innovación 2.0: ¿Por qué cuando hablamos de innovación nos olvidamos de las personas?” de Jay Rao.

Per a aquells que ens preocupa com generar una cultura d’innovació a la nostra empresa o equip, un llibre molt recomanable i amè és “Innovación 2.0: ¿Por qué cuando hablamos de innovación nos olvidamos de las personas?” de Jay Rao, professor de programes d´Educació Executiva de Babson College. A través d´un diàleg entre un directiu inquiet i un professor d’una escola de negocis, Jay Rao comparteix una sèrie d’eines per desenvolupar una autèntica cultura d’innovació centrada en les persones.

Carol Dweck “Mindset: The New Psychology of Success”.

Jay Rao, durant la seva ponència a Boston ens va recomanar també el llibre de Carol Dweck “Mindset: The New Psychology of Success”. Dweck és psicòloga i investigadora de la Universitat de Stanford. Dweck explica que no són només les nostres habilitats i el talent els que ens condueixen a l’èxit, sinó la mentalitat amb què abordem els reptes. Elogiar la intel·ligència i la capacitat no fomenta l’autoestima i condueix necessàriament a l’èxit, sinó que ho pot posar en perill. Una mentalitat adequada pot crear un amor per l’aprenentatge i una resiliència que són la base d’un gran èxit en qualsevol àmbit.

“Playing To Win: How Strategy Really Works” d’AG Lafley.

Xavier Marcet, durant la seva ponència, ens va recomanar el llibre “Playing To Win: How Strategy Really Works” d’AG Lafley, que va ser CEO de Procter & Gamble i el seu assessor estratègic Roger Martin. Defineix 5 principis estratègics que quan es treballen de forma simultània et permeten situar-te davant de la competència.

Lead from the Future: How to Turn Visionary Thinking into Breakthrough Growth” de Mark W. Johnson i Josh Suskewicz.

Marcet va fer referència, entre d’altres, al llibre “Lead from the Future: How to Turn Visionary Thinking into Breakthrough Growth” de Mark W. Johnson i Josh Suskewicz, que redefineix el món de la Innovació i introdueix conceptes importants com la disrupció.

Twitter
LinkedIn