Inici del Programa de Suport a Startups ACCELERATE YOUR GO TO MARKET.

Indpuls Startup support program

El 5 de juliol va començar el Programa de Suport a Startups ACCELERATE YOUR GO TO MARKET, una iniciativa d’INDPULS que ofereix un programa personalitzat orientat al creixement. Aquest programa combina sessions de formació i networking, reunions amb empreses industrials i sessions de mentoring. L’objectiu és contrastar el model de negoci i proposta de valor de les startups participants per identificar oportunitats i accelerar el seu creixement.

Primer contacte entre socis d'INDPULS i les startups seleccionades.

En la primera sessió, que es va celebrar a l’edifici MediaTIC de Barcelona Activa, hi van participar 40 persones, representants de les 15 empreses sòcies d’INDPULS i de les 10 startups seleccionades per formar part del programa: AEInnova, Azitek, BeChained, BitMetrics, Brillianetor, Factic, Mitiga Solutions, Opground, PowerON y Valerdat.

Azitek Startup support program
Bitmetrics Startup support program
Bechained Startup support program

Durant la trobada, vam poder conèixer millor totes les startups i aprofundir en detall sobre les seves tecnologies de robòtica, intel·ligència artificial aplicada a la millora de l’eficiència en diferents àmbits, realitat virtual i augmentada, IoT industrial, entre altres. A més, es van realitzar trobades individuals entre empreses i startups per identificar oportunitats de col·laboració i programar les primeres reunions. Aquestes trobades one-to-one són crucials per establir una base de col·laboració fructífera entre les empreses i les startups seleccionades.

Crèixer de forma consistent amb Xavier Marcet

Xavier Marcet, president de Lead to Change, va impartir una conferència sobre les claus per a “Crèixer de forma consistent”. Ens va recordar la famosa frase de Peter Drucker: “El propòsit d’un negoci és crear un client”, per destacar la importància de sortir a vendre i aconseguir clients, enfront d’una estratègia centrada únicament en la recerca de finançament.

Xavier ens va parlar dels diferents tipus de creixement, com el que es produeix gràcies al desenvolupament de nous models de negoci o nous productes, el creixement per la contribució a la societat, el creixement inorgànic mitjançant adquisicions, el creixement per l’augment del marge, per la innovació, l’expansió a nous mercats o la intensificació del mercat.

Destacà com a factors clau per al creixement de les empreses la singularitat de la proposta de valor, les persones, els recursos ben gestionats, el coneixement centrat a crear més valor i marge, la capacitat de personalització i l’agilitat per adaptar-se als continus canvis.

Xavier Marcet Startup support program

El programa ‘ACCELERATE YOUR GO TO MARKET’ finalitzarà el proper 19 de setembre amb una nova sessió plenària. Durant la jornada, es faran públiques les dues startups seleccionades per participar al Boston Seminary 2024 sobre Estratègia, Creixement i Innovació, organitzat per Lead To Change.

Pots seguir totes les novetats del programa a les xarxes socials d’INDPULS:

Fes click aquí per a seguir-nos a Linkedin.
Fes click aquí per a seguir-nos a Twitter.
Twitter
LinkedIn