10 lectures sobre Management i Innovació que ens van acompanyar durant el Boston Seminary de Lead to Change.

Libros Innovación Management

Recentment, alguns socis d’INDPULS participem al Seminari a Boston sobre Estratègia, Creixement i Innovació, organitzat per Lead To Change. Tot seguit, us compartim una sèrie de llibres que llegim durant la fase prèvia de preparació del seminari, o bé que ens van ser recomanats durant les sessions dels diferents ponents.

“Thinking, Fast and Slow” de Daniel Kahneman.

Libros Innovación Management

Jay Rao, professor a Babson College, ens va recomanar aquest clàssic bestseller de Daniel Kahneman, psicòleg i premi Nobel d’economia, que explica els dos sistemes mentals que intervenen en la presa de decisions. A través d’exemples, ofereix una reflexió perspicaç sobre com millorar la presa de decisions i comprendre la complexitat de la ment humana.

“The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business” de Charles Duhigg.

Libros Innovación Management

Recomanat per Jay Rao, aquest llibre és una anàlisi sobre com es formen els hàbits i l’impacte que tenen a la nostra vida i treball. Duhigg desgrana la ciència darrere de per què fem allò que fem, destacant la importància dels hàbits per a l’èxit i l’eficiència. Mitjançant estudis de cas i exemples, el llibre mostra com canviar hàbits negatius per positius pot transformar-los personalment ia nivell organitzacional.

“Leading change” de Kotter.

Libros Innovación Management

“Leading Change” de John P. Kotter ofereix un enfocament estratègic per liderar processos de canvi efectius en organitzacions. Kotter identifica vuit etapes clau per implementar canvis d’èxit, des de l’establiment d’una urgència convincent fins a la consolidació de nous enfocaments a la cultura organitzativa. A través d’exemples empresarials i estudis de cas, Kotter il·lustra els desafiaments comuns que enfronten els líders durant els canvis i proporciona estratègies pràctiques per superar-los. Un llibre essencial per a líders que busquen transformar les seves organitzacions de manera efectiva i sostenible.

"Innovar. Un manifiesto de acción” de Luis Pérez-Breva.

Libros Innovación Management

“Leading Change” de John P. Kotter ofereix un enfocament estratègic per liderar processos de canvi efectius en organitzacions. Kotter identifica vuit etapes clau per implementar canvis d’èxit, des de l’establiment d’una urgència convincent fins a la consolidació de nous enfocaments a la cultura organitzativa. A través d’exemples empresarials i estudis de cas, Kotter il·lustra els desafiaments comuns que enfronten els líders durant els canvis i proporciona estratègies pràctiques per superar-los. Un llibre essencial per a líders que busquen transformar les seves organitzacions de manera efectiva i sostenible.

"La quinta disciplina" de M. Senge.

Libros Innovación Management

Alejandro Santana, Partner Director de Lead to Change, ens va fer una síntesi de “La cinquena disciplina” de Peter M. Senge, una obra que introdueix el concepte de l’organització que aprèn, destacant-ne cinc disciplines clau: domini personal, models mentals, visió compartida, aprenentatge en equip i, especialment, el pensament sistèmic, que les uneix totes. Aquest llibre, essencial en gestió i lideratge, proposa un enfocament per al creixement i l’adaptabilitat organitzacional, emfatitzant la importància de l’aprenentatge continu i la innovació.

"Stolen focus. Why you can’t pay attention" de Johann Hari.

Libros Innovación Management

Marc Marcet, Innovation partner de Lead To Change, ens va presentar el llibre Stolen Focus de Johann Hari. A través de la seva experiència i observant el comportament dels joves, l’autor fa una reflexió sobre el tsunami d’informació i les dificultats d’atenció. Tot això, recolzat per nombroses entrevistes i evidències científiques. Johann Hari destaca una sèrie de factors que influeixen en la nostra capacitat de fer atenció. Entre ells, l‟augment del ritme de velocitat en què vivim, del cansament físic i mental, nova tecnologia que ens segueix i ens pot arribar a manipular, la incapacitat de mantenir un ritme de lectura sostingut, l‟estrès, etc.

 

Libros Innovación Management

Una altra lectura que ens va acompanyar a Boston és “Management Humanista. L’estratègia són les persones” de Xavier Marcet i Javier García. Gràcies a la seva experiència i coneixement, els autors ens presenten un Renaixement empresarial capaç de crear valor corporatiu i social, acompanyat d’una solidesa financera que dóna peu a la innovació i la creativitat, sense descuidar l’essència i les persones.

“Innovación 2.0: ¿Por qué cuando hablamos de innovación nos olvidamos de las personas?”, de Jay Rao,

Libros Innovación Management

Per a aquells que ens preocupa com generar una cultura d’innovació a la nostra empresa o equip, un llibre molt recomanable i amè és “Innovació 2.0: Per què quan parlem d’innovació ens oblidem de les persones?”, de Jay Rao, professor de programes d’Educació Executiva de Babson College. A través d´un diàleg entre un directiu inquiet i un professor d´una escola de negocis, Jay Rao comparteix una sèrie d´eines per desenvolupar una autèntica cultura d´innovació centrada en les persones.

"Strategic Learning: How to Be Smarter Than Your Competition and Turn Key Insights into Competitive Advantage" de Willie Pietersen.

Libros Innovación Management

Xavier Marcet, President de Lead to Change, durant la seva conferència va fer referència al llibre ‘Strategic Learning’ on l’autor proposa un model iteratiu per a la planificació i execució estratègica en negocis. Lenfocament es basa en un cicle de quatre passos: aprendre, enfocar, alinear i executar. Pietersen argumenta que, en un món empresarial en canvi constant, les organitzacions han d’adaptar-se contínuament aprenent del seu entorn, enfocant-se en les oportunitats més crítiques, alineant els seus recursos per explotar aquestes oportunitats i executant els seus plans amb eficàcia. Aquest procés d’aprenentatge estratègic permet a les empreses mantenir-se davant dels seus competidors en convertir els insights clau en avantatges competitius sostenibles.

"Net Positive: How Courageous Companies Thrive by Giving More Than They Take" de Paul Polman.

Libros Innovación Management

Els autors advoquen per un model de negoci en què les empreses contribueixen més al món del que extreuen. Argumenten que anar més enllà de minimitzar el mal per tenir un impacte positiu net no només és èticament correcte, sinó també estratègicament avantatjós, portant a la innovació i sostenibilitat a llarg termini. A través d’exemples de líders del sector, el llibre ofereix un marc perquè les empreses es transformin en entitats “net positive”, impulsant l’èxit empresarial mentre aborden desafiaments globals.

Comments are closed.