Innovació Disruptiva a l’era de la IA Generativa, amb Aleix Valls.

Inteligencia Artificial Generativa Aleix Valls

Aleix Valls, CEO i fundador de Liquid Lab i expert en tecnologia i innovació amb un enfocament en transformació digital, ens ha compartit els seus coneixements i experiència sobre com la IA Generativa està transformant el procés d’innovació a les empreses. En aquesta sessió organitzada per INDPULS i celebrada a DFACTORY, han participat representants d’empreses del nostre ecosistema i les startups participants de la segona edició del nostre programa de suport a Start-ups ACCELERATE YOUR GO TO MARKET.

Inteligencia Artificial Generativa Aleix Valls

Durant la sessió, Aleix Valls ha abordat els desafiaments i oportunitats que aquesta tecnologia emergent presenta, oferint als assistents una visió profunda i pràctica, que ha provocat un interessant debat entre els participants.

L'alba d'una nova era tecnològica.

En els darrers mesos hem estat testimonis d’una irrupció sense precedents de la Intel·ligència Artificial Generativa. Aquesta revolució tecnològica planteja una pregunta crucial: Per què la intel·ligència artificial ha aconseguit un impacte tan profund mentre que altres tecnologies, com el metavers, no ho han fet? Aleix Valls ens comparteix diversos factors clau que expliquen aquest fenomen:

  • Propòsit General: Perquè una tecnologia transformi la societat i realment sigui disruptiva, ha de ser de propòsit i d’interès general.
  • Indicador de Publicacions Científiques: La quantitat d’articles científics publicats sobre IA Generativa a l’últim any és un indicador de la seva rellevància i avenç. En contrast, altres tecnologies emergents, com ara el metavers, no mostren el mateix nivell d’activitat acadèmica.
  • Creixement Sostenit: A diferència d’altres tecnologies que mostren una corba de decreixement amb el temps, la Intel·ligència Artificial Generativa continua creixent i evolucionant sense senyals de desacceleració.
  • Casos d’Ús Creixents: No es tracta només de l’adopció per part d’usuaris, com ara les bombetes intel·ligents o la domòtica, sinó d’aplicacions en múltiples sectors que transformen indústries senceres.

“ChatGPT d’OpenAI ha estat el producte tecnològic de consum amb més adopció de la història, superant els 100 milions d’usuaris en poques setmanes” – explica Aleix Valls.

Una revolució tecnològica amb impacte universal.

Els beneficis de la Intel·ligència Artificial Generativa inclouen un significatiu estalvi de temps, una major productivitat, una personalització avançada i una millora en la qualitat de diversos serveis. Un exemple clar d’aquests avenços s’observa en la mobilitat autònoma. Es calcula que en els propers deu anys hi haurà un desplegament massiu d’aquesta tecnologia, cosa que provocarà una transformació a la indústria de la mobilitat, és a dir, que deixarem d’entendre la mobilitat com l’entenem ara. Alhora, s’estima que augmentarà el nostre consum de serveis de mobilitat, transformant com ens desplacem i optimitzant l’eficiència del transport, ja que serà més còmoda, econòmica i senzilla.

La innovació disruptiva: El Motor de Creixement.

La Intel·ligència Artificial Generativa no només està transformant indústries existents, sinó que també genera noves oportunitats de negoci. La innovació disruptiva se centra a buscar, generar i conquerir nous territoris d‟oportunitat, assegurant així la sostenibilitat a llarg termini de les companyies. Aquesta recerca constant de noves possibilitats és crucial per mantenir-se competitius en un mercat en ràpida evolució, permetent a les empreses adaptar-se i prosperar davant dels canvis tecnològics.

La metodologia del Fast Business Prototyping ens ajuda a la validació ràpida d’idees innovadores ia minimitzar el risc i l’ús de recursos durant el procés d’innovació. Avui hem vist l’impacte de la IA Generativa en la generació i la validació de noves propostes de valor, i com aquesta tecnologia ens pot ajudar a accelerar i millorar aquest procés.

Comments are closed.