Comença la II edició Programa de Suport a Startups d’INDPULS “ACCELERA’T YOUR GO TO MARKET”

Start-up support program
Start-up support program

El 7 de juny celebrem l’inici de la segona edició del Programa de Suport a Startups d’INDPULS, “ACCELERATE YOUR GO TO MARKET. Al llarg del dia, vam tenir l’oportunitat de conèixer més a fons les 10 startups participants al programa. També gaudim d´una conferència de Xavier Marcet, president de Lead to Change, sobre Creixement empresarial centrat en les persones. Hi va haver espai per al networking i les trobades one-to-one entre Corporates i Startups per identificar oportunitats de col·laboració i agendar les primeres reunions.

Circularitat, nous materials i traçabilitat: els reptes d'aquesta segona edició del programa.

El Programa de Suport a Startups és una iniciativa d’INDPULS que cerca identificar oportunitats de col·laboració entre start-ups i empreses industrials del nostre ecosistema, amb l’objectiu d’accelerar-ne el creixement. Els reptes d’aquest any s’han centrat en la Circularitat, els Nous Materials i la Traçabilitat. Per a aquesta edició, s’han seleccionat startups que contribueixin a reduir l’impacte mediambiental gràcies a la circularitat de materials, la millora d’eficiència energètica, el tractament d’aigües residuals, l’ús de materials biodegradables nous, així com garantir la traçabilitat de matèries primeres, productes i actius al llarg de la cadena de subministrament.

Un total de 58 startups de tot el món, principalment d’Europa i Amèrica, es van presentar per formar part del programa i van ser avaluades rigorosament pel Comitè d’Avaluació abans de prendre la decisió final. Finalment, les 10 startups seleccionades han estat ATOM H2, Bioferric INK S.L., Blue Room Innovation, Intemic, Kheoos, Muutech Monitoring Solutions, Mylime, Pack2Earth, Sensefinity i Siverus S.L.

Start-up support program
Start-up support program
Start-up support program

Claus per a un creixement centrat en les persones, amb Xavier Marcet

En un món empresarial en constant evolució, l’enfocament a les persones ha esdevingut una estratègia clau per al creixement sostenible, tant per a empreses ja consolidades com per a start-ups. Xavier Marcet, expert en lideratge i gestió empresarial, ens va oferir una conferència on va compartir les principals claus per fomentar un creixement centrat en les persones:

  • Crear una start-up és crear una empresa futura que viurà dels clients.
  • El propòsit de les start-ups és crear valor (o una expectativa de valor) que els inversors o els futurs clients vulguin comprar.
  • Créixer amb les persones adequades.
  • Enfocar-se a assolir una rendibilitat única.
  • Tingueu clar que les persones són l’estratègia.
  • Esforçar-se per tenir habilitat per combinar agilitat i paciència.
  • Tenir capacitat per pensar.

Xavier Marcet també ens va parlar sobre diferents tipus de creixement, incloent-hi el creixement aconseguit a través del desenvolupament de nous models de negoci o productes, el creixement impulsat per la contribució a la societat, el creixement inorgànic mitjançant adquisicions, el creixement augmentant els marges, la innovació, expansió a nous mercats o la intensificació del mercat.

xavier marcet

El programa ‘ACCELERATE YOUR GO TO MARKET’ finalitzarà el proper 20 de setembre amb una nova sessió plenària. Durant la jornada, es faran públiques les dues startups guanyadores que participaran al Boston Seminary 2025 sobre Estratègia, Creixement i Innovació, organitzat per Lead To Change. Recupera com van viure les start-ups finalistes de la primera edició del programa el Boston Semnary 2024 al següent enllaç.

Comments are closed.