BitMetrics i Valerdat són les startups seleccionades per INDPULS per participar al Seminari de Boston 2024 organitzat per Lead to Change.

BitMetrics y Valerdat startups seleccionadas por INDPULS para participar en el Boston Seminary 2024 organizado por Lead to Change

El passat 19 de setembre vam celebrar la clausura del Programa de suport a Startups ‘ACCELERATE YOUR GO TO MARKET’ amb una sessió plenària al costat de les 10 startups que han format part del programa i representants de les 15 empreses industrials associades a INDPULS.

‘ACCELERATE YOUR GO TO MARKET’ és una iniciativa de INDPULS que ofereix un programa personalitzat orientat al creixement, que combina sessions de formació i networking, reunions amb directius d’empreses industrials i sessions de mentorat en gestió. L’objectiu és poder contrastar el model de negoci i proposta de valor de les startups participants i identificar oportunitats de col·laboració amb empreses, amb la finalitat d’accelerar el seu creixement.

"Los 11 Factores Clave para Crecer", per Xavier Marcet.

Xavier Marcet explica los 11 Factores Clave para Crecer

Al principi de la sessió, Xavier Marcet, president de Lead to Change, ens va parlar dels ‘Factors Clau per Créixer’:

 1. La proposta de valor original d’una empresa o d’un projecte innovador és el punt de partida i ha de ser prou diferencial com per cridar l’atenció dels clients.
 2. Les empreses creixen gràcies a tenir les persones adequades. Emprendre és un esport d’equip. Es necessita un equip progressivament compensat, amb diferents perfils entre els quals el comercial no pot faltar.
 3. Tenir els recursos necessaris per impulsar un projecte, però l’obsessió per la finançament mai hauria de superar l’obsessió per crear valor o pels clients.
 4. No confondre tecnologia amb innovació, amb saber resoldre un problema o necessitat real.
 5. L’èxit d’una proposta de valor té a veure amb saber oferir-la als clients mitja passa per davant.
 6. Sembrar la cultura, el respecte i l’autenticitat.
 7. Pensar en una lògica d’operacions el més aviat possible, siguin digitals o de manufactura.
 8. Inserir la comunicació en el cor del producte o del servei.
 9. Passar d’un propòsit a un llegat.
 10. No passa res en menys de 5 anys. El secret és no cansar-se de si mateix, perseverar.
 11. Apostar pel equilibri. Créixer fent créixer.

Experiències i casos d'èxit de col·laboració entre startups i empreses industrials.

Colaboración entre las Startups participantes y socios de INDPULS.
Colaboración entre las Startups participantes y socios de INDPULS.
Colaboración entre las Startups participantes y socios de INDPULS.

A continuació, vam compartir experiències i casos d’èxit de col·laboració entre startups i socis d’INDPULS. Jaume Simonet, director de I+D de Girbau Group, ens va exposar un dels reptes de l’empresa relacionat amb la classificació de roba a les bugaderies i com BitMetrics podia contribuir a la solució final mitjançant la seva tecnologia. Mar Masulli, co-fundadora de BitMetrics, ens va explicar la seva experiència col·laborant amb les empreses grans i ens va compartir la seva metodologia en la gestió de projectes per assegurar l’èxit de la col·laboració.

BitMetrics i Valerdat participaran en el Seminari de Boston 2024.

Finalment, Mercè Girbau, presidenta d’INDPULS, va anunciar que BitMetrics i Valerdat han estat les dues startups seleccionades per participar en el Seminari de Boston 2024 sobre Estratègia, Creixement i Innovació organitzat per Lead to Change. Els criteris del comitè d’avaluació per prendre aquesta decisió van ser el nivell de participació en el programa i la seva capacitat per avançar en el desenvolupament de projectes de col·laboració amb les empreses grans.

“És necessari desenvolupar l’ecosistema industrial, comprendre tots dos mons i apropar-los.” – Mercè Girbau, presidenta d’INDPULS

BitMetrics és una startup especialitzada en l’automatització intel·ligent de processos basats en visió, principalment en la manipulació i col·locació (incloent la classificació i selecció aleatòria d’objectes coneguts i desconeguts) i la inspecció visual.

Valerdat ha desenvolupat un sistema d’Intel·ligència Artificial que dóna suport als Departaments de Compres en el seu dia a dia. Analitza dades de diferents fonts i de manera automàtica, per agilitzar la presa de decisions i augmentar la visibilitat en l’optimització del negoci.

Felicitats a les dues startups seleccionades i moltes gràcies a totes les startups que han format part del programa!

Twitter
LinkedIn